Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Τι είναι και τι θέλει η Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Νοέμβριος 2016

Τι είναι και τι θέλει η Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, αποτελούν προέκταση του ενός ή του άλλου κόμματος, υπηρετούν την γενικότερη στρατηγική του και υποτάσσουν την συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών στους ευρύτερους κυβερνητικούς ή αντιπολιτευτικούς σχεδιασμούς. Η Εκπαιδευτική Παρέμβαση, όχι. Στην Εκπαιδευτική Παρέμβαση έχουμε άλλους τρόπους σκέψης και οργάνωσης.

Η Εκπαιδευτική Παρέμβαση είναι μια ανεξάρτητη ομάδα εκπαιδευτικών, ανοιχτή σε κάθε συναδέλφισσα ή συνάδελφο που δέχεται τις βασικές αρχές της και θέλει να συμμετάσχει ισότιμα στις διαδικασίες της. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται από την ολομέλεια της ομάδας. Η Εκπαιδευτική Παρέμβαση συμμετέχει στο δίκτυο των Ανεξάρτητων Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων και αγωνίζεται για την ανάπτυξη του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού.

Όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν, δεν κρύψαμε ποτέ ότι είμαστε πολιτικοποιημένοι. Έχουμε ο καθένας – καθεμιά τις δικές του πολιτικές και ιδεολογικές αναζητήσεις και προβληματισμούς και μάλιστα με αγωνιστικό – ριζοσπαστικό πρόσημο. Μας ενώνει όμως, η προτεραιότητα να αγωνιστούμε μαζί κάτω από ένα κοινό πλαίσιο, ενάντια στην συντηρητική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση και την κοινωνία, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τον κόσμο της ζωντανής εκπαίδευσης και της εργασίας στην οικονομική εξαθλίωση ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Για μας, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις γενικές συνελεύσεις και τις συλλογικές διαδικασίες, στη λήψη των αποφάσεων και στο σχεδιασμό των κινητοποιήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, όταν περιοριζόμαστε μόνο να ψηφίζουμε αυτόν ή τον άλλο «εκπρόσωπο», εμείς, οι εκπαιδευτικοί, χάνουμε την αξιοπρέπειά μας, την αγωνιστική μας δυναμική, την ικανότητα να σκεφτόμαστε μόνοι μας, να είμαστε ανεξάρτητοι. Συνέπεια είναι, η κυβέρνηση και οι κρατικοί και κομματικοί μηχανισμοί να μας κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν μας ενδιαφέρει να μένουμε μόνο σε επίπεδο καταγγελιών και αναλύσεων, απλοί θεατές στην όλο και μεγαλύτερη επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας μας. Επιδιώκουμε πραγματικούς αγώνες, που θα έρχονται σε αντιπαράθεση με την πολιτική της λιτότητας, της ελαστικής εργασίας, του αυταρχισμού και των αντιεκπαιδευτικών επιλογών και θα μπορούν να πετυχαίνουν μικρές και μεγάλες νίκες, από τα μικρά και καθημερινά μέχρι τα μεγάλα προβλήματα. Γι' αυτό και τα αιτήματα μας δεν καθορίζονται από τα στενά πλαίσια που βάζουν οι κυρίαρχες πολιτικές, αλλά στηρίζονται και εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Εμείς στην Εκπαιδευτική Παρέμβαση θεωρούμε ότι ο συνδικαλισμός και η διεκδίκηση των αιτημάτων μας δεν είναι το μόνο πεδίο δράσης. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να αναπτύξουν τη συλλογική τους δράση, τόσο για τον παιδαγωγικό τους ρόλο και τη στάση τους μέσα στις σχολικές τάξεις, όσο και για ευρύτερα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που δεν μπορεί να αποτελούν μονοπώλιο των κομματικών μηχανισμών. Οφείλουν να έχουν άποψη για το σχολείο. Να έχουν πάντα στραμμένη την ματιά τους στον κόσμο του μόχθου και του μεροκάματου, στον κόσμο της εργασίας, που αγωνιά για το εκπαιδευτικό και εργασιακό μέλλον των παιδιών του και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.

Το ανεξάρτητο αγωνιστικό δυναμικό έδωσε σκληρές μάχες τα προηγούμενα χρόνια, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, την αξιολόγηση.  Σήμερα έχουμε ανάγκη από τη μεγαλύτερη, την πλατύτερη δυνατή συσπείρωση αγωνιστών, την αναζωογόνηση και την ενίσχυση των διαδικασιών του σχήματός μας ενάντια στη συνήθεια της ανάθεσης, στην παθητικότητα, στον ατομισμό. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας, αγωνιστικής δράσης και συσπείρωσης, σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που δώσαμε μαζί τις μάχες της αξιολόγησης, της πάλης ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα. Τώρα είναι η ώρα της μεγαλύτερης δυνατής συστράτευσης, της συσπείρωσης, του αγώνα.

Υποψήφιοι για το Δ.Σ.

Αθανασόπουλος Νίκος         8ο  Δημ. Σχολ. Ζωγράφου
Διαμαντοπούλου Αρετή (νηπιαγωγός)   ΚΕΔΔΥ  Α΄ Αθήνας
Ζαχαράκη Εύη                     4ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου
Ζαχαροπούλου Κατερίνα (μουσικός)   8ο–106ο Δ. Σχ.Αθηνών
Κατσούδας Δημήτρης             106ο Δημ. Σχολείο Αθηνών
Κωνσταντοπούλου Χρυσή    1ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου
Λέντζα Ελένη                          17ο Δημ. Σχολ. Αθηνών
Λούβαρη Ευαγγελία (Εβίτα) (νηπιαγωγός)  57ο Νηπ. Αθηνών
Μάζαρης Βασίλης                     8ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου
Μαναγλιώτου Αργυρώ           8ο Δημ. Σχολ. Αθηνών
Μαριόλης Δημήτρης               12ο Δημ. Σχολείο Αθηνών
Μπογιατζή Σοφία                     2ο Δημ. Σχολείο Ζωγράφου
Νάκος Νίκος                            9ο Ειδικό Δημ. Σχολείο Αθηνών
Παπαθανασίου Ελένη                    4ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου
Παπαποστόλου Ελένη             12ο Δημ. Σχολ. Αθηνών
Παπουτσής Δημήτρης              8ο Δημ. Σχολείο Αθηνών
Πετμεζάς Παναγιώτης                106ο Δημ. Σχολείο Αθηνών
Πριμικύρη Λίτσα                       3ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου
Σκόρδου Ανδριάνα                   8ο Δημ. Σχολ. Αθηνών
Σκουτέλας Χρήστος                     10ο Δημ. Σχολ. Αθηνών
Σολομωνίδης Σπύρος                 17ο Δημ. Σχολ. Αθηνών
Σπηλιοπούλου Κατερίνα         8ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου
Ταρλά Μαρία                             12ο Δημ. Σχολ. Αθηνών
Τουανζόγλου Αργυρώ               15ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Σαββούλα Χρήστου                      Δημ. Σχολείο Αγλ. Κυριακού
Σπυρόπουλος Νίκος                     12ο Δημ. Σχ. Αθηνών
Ταμβάκης Οδυσσέας                       18ο Δημ. Σχ. Αθηνών
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου