Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Πέσατε απ’ τα σύννεφα; Εμείς όχι!


 15/12 κατεβαίνουμε στον δρόμο, 12μ.μ. Προπύλαια

ü  για τα παιδιά που χάθηκαν

ü  για τον μισθό που δεν έχουμε

ü  για το κράτος που σκοτώνει, την αντιπολίτευση που συναινεί

ü  για να μην παγώσουμε εμείς και τα σχολεία μας ενώ η ελίτ κολυμπάει στο χρήμα

ü  γιατί μόνο στον αγώνα μας είναι η ελπίδα

ü  για σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους νεοδιόριστους και τους αναπληρωτές


Bullet In The Head

Ένας γιατρός χειρουργεί το 16χρονο τσιγγανάκι που πυροβόλησε στο κεφάλι ένας αστυνομικός. Μαντέψτε ποιος από τους δύο θα πάρει 600 ευρώ μπόνους από το ελληνικό κράτος:

Δεν έδωσε 600€ σε γιατρούς και νοσηλευτές.
Δεν έδωσε 600€ σε δασκάλους και καθηγητές.


Δεν έδωσε 600€ σε φτωχούς και συνταξιούχους.

Έδωσε 600€ σε αστυνομία και λιμενικό παραμονή της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και ψήφισε την (ν)τροπολογία την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 16χρονος ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό. Ναι, είναι δολοφονία. Και το αίμα είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Όπως δολοφονία είναι ο θάνατος του μαθητή στις Σέρρες. Όπως δολοφονίες είναι οι δεκάδες χιλιάδες θάνατοι εκτός ΜΕΘ από την πανδημία. Και το αίμα είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Το καθεστώς Μητσοτάκη ξεπληρώνει τον πυρήνα εκείνων που το υπηρετούν και το στηρίζουν, πότε με τις λίστες Πέτσα και τώρα με το προκλητικό 600άρι στον πιο διεφθαρμένο τομέα του κράτους. Την Ελληνική Αστυνομία.


Μας εκτελούνε με σφαίρες ντουμ- ντουμ
κι εμείς ξεπουλιόμαστε στο Γιουσουρούμ  για ένα κουστούμ…

Και ποιοι ψήφισαν αυτή την ντροπολογία; ΝΔ, Ελληνική Λύση, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ (πάτησαν κατά λάθος ΟΧΙ ενώ ήθελαν να πατήσουν ΝΑΙ και δεν είναι κι η πρώτη φορά) και ΚΚΕ (ε, εργαζόμενοι είναι και οι ΜΑΤατζήδες δεν είναι τίποτα κτήνη που δέρνουν κόσμο). Το ίδιο βράδυ, Τρίτη και 13, τα σώματα ασφαλείας το γλέντησαν σε όλη την επικράτεια, ρίχνοντας άφθονο ξύλο, δακρυγόνα και αύρες για να διαλύσουν πολύ μαζικές συγκεντρώσεις.


Καϊλή: «δίνετε επιδόματα στους τεμπέληδες»



Όταν ακούτε τη φράση
"ζουν παρασιτικά με κρατικό χρήμα",
σας έρχονται στο μυαλό οι ρομά
ή οι Μητσοτάκηδες και διάφορες άλλες οικογένειες της υψηλής κοινωνίας;
 


  

Λεφτά υπάρχουν. Αλλά όχι για μας!

Λεφτά υπάρχουν, δήλωνε ο Γιωργάκης Παπανδρέου πριν γίνει πρωθυπουργός. Λεφτά υπάρχουν για την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βαλίτσες ολόκληρες, για όλη της την οικογένεια. Για υποθέσεις όπως εξαγορές βουλευτών κομμάτων που συναγελάζονται με την κυβέρνηση, αλλά και για άλλες έντιμες δουλειές.

Λεφτά υπάρχουν με το τσουβάλι για να μπαλωθούν κρατικές και παρακρατικές υποθέσεις. Όμως αν δεν πληρώσεις τα χρέη σου εσύ κυρία μου στου Ζωγράφου, κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου και να μείνεις στο δρόμο για 15 χιλιάρικα.

Λεφτά υπάρχουν για να παίρνουν θαλασσοδάνεια εκατομμύρια ευρώ κάτι απίθανοι τύποι και να στήνουν εταιρείες που πουλάνε αέρα κοπανιστό και να γλεντάνε στη Μύκονο. Όμως αν φύγεις από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσεις μισό μπιτόνι βενζίνη σε πυροβολούν στο κεφάλι.

Λεφτά υπάρχουν για να μπουκώνουν τα ΜΜΕ κι αυτά να κάνουν το άσπρο μαύρο και να λιβανίζουν την κυβέρνηση. Όμως αν πας να νοικιάσεις μια τρύπα 35 τ.μ. θα σου ζητήσουν 400 ευρώ νοίκι κι ο μισθός σου είναι 800!


 

Και τελικά; Έχουμε απεργία στις 15 Δεκέμβρη;

Απεργία έπρεπε να έχουμε
και μόνο για τοn θάνατο του μαθητή στις Σέρρες. Και μόνο για τις μονιμοποιήσεις που ανακαλούνται. Κι όμως. Απεργία πρότειναν οι Παρεμβάσεις και αρχικά η ΑΣΕ. Κατόπιν, αφού απεργία δεν έβγαινε, η ΑΣΕ, η ΔΑΚΕ και το ΔΙΚΤΥΟ ψήφισαν τρίωρη διευκολυντική και είπαν στους Συλλόγους να βάλουν άλλη μια τρίωρη για να πούμε ότι είναι 24ωρη βαφτίζοντας το ψάρι κρέας! Επαναφέραμε την πρόταση μετά τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες και στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ για απεργία γενική ή έστω κλαδική στις 15. Φωνή βοώντος. Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι στηρίζει την απεργία της ΔΟΕ, την οποία όμως η ίδια η ΔΟΕ δεν τη στηρίζει, μιας και ποτέ δεν την προκήρυξε! Και τώρα, μας εγκαλούν από πάνω γιατί αργήσαμε λέει να κηρύξουμε την επιπλέον τρίωρη. Όλες και όλοι μας ξέρουμε πως δυο διευκολυντικές στάσεις δεν μας κάνουν μια απεργία. Πως έτσι δεν απαντάμε στην επίθεση που δεχόμαστε. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εξευτελίσουμε την έννοια της απεργίας. Προτείναμε απεργία και μειοψηφήσαμε. Ψηφίσαμε στάση εργασίας επιπλέον αλλά εν πλήρει γνώσει πως δύο στάσεις δεν μας κάνουν απεργία. Ψηφίσαμε τη συμμετοχή του Συλλόγου στο συλλαλητήριο στις 6/12 το απόγευμα και στη συγκέντρωση των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας στις 12/12 για τις μονιμοποιήσεις, οι οποίες υπονομεύτηκαν ανοιχτά από όλες τις άλλες δυνάμεις. Έτσι θα πάμε μπροστά και θα ανατρέψουμε πολιτικές; Αυταπάτες δεν έχουμε. Είμαστε με τον Γιάννη Αγιάννη και τους μικρούς Γαβριάδες και όχι με τον Ιαβέρη. Ξέρουμε καλά το παιχνίδι του στημένου πολιτικού σκηνικού στο οποίο όλα τα κόμματα έχουν τον ρόλο τους. Η μόνη μας απάντηση είναι ο αυτόνομος, ανεξάρτητος ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός γιατί μόνο αυτός μπορεί να εκπροσωπήσει τα ταξικά συμφέροντα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου