Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Τακτική Γενική Συνέλευση, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

 


Τακτική Γενική Συνέλευση, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 6μ.μ., αίθουσα εκδηλώσεων 8ου-106ου Συλλόγου Αθηνών 

Εκλογές για το νέο Δ.Σ., Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, 9.30 π.μ. έως 6.30 μ.μ.

Σχολεία Ζωγράφου: Θέατρο ΑΛΕΚΑ, 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13

Σχολεία Αμπελοκήπων, Νοσοκομείων και Πειραματικά: Πνευματικό Κέντρο Ένωσης Κωνσταντινοπουλιτών, Δημ. Σούτσου 46, Μετρό Αμπελόκηποι




Διάλεξε αν θέλεις Σύλλογο

Ή αν προτιμάς τη μοναξιά σου. Το άτομό σου. 
Μόνη απέναντι στη Διοίκηση, στους αξιολογητές, στους γονείς, στους συναδέλφους σου τους ίδιους. Μόνος απέναντι σε κάθε στιγμή δυσκολίας, σε κάθε στραβοπάτημα.

Ο Σύλλογος είναι το όπλο μας, το τελευταίο ασφαλές οχυρό και καταφύγιό μας, η συλλογική μας έκφραση. Η φωνή μας. Αν θες να υπάρχει, πρέπει να συμμετέχεις. Στις εκλογές. Και στη Γενική Συνέλευση. Έχεις την ίδια ευθύνη που έχουμε όλοι μας και όλες μας.

Διάλεξε τι Σύλλογο θες…

Έναν Σύλλογο που θα στηρίζεται στην ανάθεση και θα αποτελεί προέκταση ενός πολιτικού σχεδιασμού που κάποιοι άλλοι μακριά από εσένα αποφασίζουν; Έναν Σύλλογο δεξί χέρι της διοίκησης, του Δήμου, της κυβέρνησης, του Υπουργείου;

Ο συνδικαλισμός για να είναι αυθεντικός πρέπει να είναι ελεύθερος, δεν μπορεί να αναπτύσσεται σε περιβάλλον φόβου. Εν μέσω πολέμου για την αξιολόγηση και τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, ο φόβος που πλανάται πάνω από τα σχολεία, ανάμεσα σε αξιολογητές και αξιολογούμενους ναρκοθετεί κάθε συλλογική δράση. Είμαστε παιδαγωγοί, επιστήμονες και είμαστε οργανωμένοι σε Συλλόγους και Ομοσπονδία ακριβώς για να αντιπαραθέσουμε το θάρρος της συλλογικότητας απέναντι στο φόβο του αξιολογικού μηχανισμού. Γι' αυτό, ο μαχητικός συνδικαλισμός απαιτεί ανεξαρτησία από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Πρέπει να είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις ανάγκες των εργαζόμενων, με τα ταξικά τους συμφέροντα και μόνο. Πρέπει να είναι αντιιεραρχικός και να αποζητά την αυτοοργάνωση και τις οριζόντιες δομές. Σύλλογος σημαίνει Ενότητα. Γι' αυτό και τα συνδικάτα ονομάστηκαν Unions. Η δύναμη των πολλών απέναντι στη δύναμη του αφεντικού.

Διάλεξε αν θες τον Σύλλογο της σιωπής…



Αλλά πρέπει να παίρνει και ευθύνες. Εμείς, ως Εκπαιδευτική Παρέμβαση πήραμε την ευθύνη, το 2014 αλλά και το 2021, την κρίσιμη στιγμή, να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο και κάθε μορφή αγώνα για να σταματήσουμε την αξιολόγηση. Παλέψαμε σε κάθε σχολείο την απεργία-αποχή. Και υποστηρίξαμε τα ενιαία κείμενα, γνωρίζοντας ότι η επίθεση και η λάσπη που θα δεχτούμε θα είναι χωρίς προηγούμενο. Όμως, ξέραμε ότι έτσι το εκπαιδευτικό κίνημα θα σταματήσει την αξιολόγηση. Όπως και τη σταματήσαμε.

Ο Σύλλογος πρέπει να εκφράζει τις υλικές μας ανάγκες. Για το μισθό και τη σύνταξη ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς, για το σχολείο που βιώνουμε αλλά και για το σχολείο και τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Για να διοριστούν όλοι/ες οι αναπληρωτές/τριες. Για να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι. Για να βρουν τη στέγη που τους αξίζει τα σχολεία μας και κυρίως τα νηπιαγωγεία. Για ένα σχολείο δημόσιο, δωρεάν, συνεργατικό, αλληλεγγύης, το σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών για γνώση, δημιουργία, παιχνίδι και όχι το σχολείο του ΟΟΣΑ, των εντολών του, της αξιολογικής πυραμίδας που μισεί τα παιδιά και την παιδαγωγική και αγαπά το management. Αλλά και για έναν Σύλλογο που θα μιλά, θα παίρνει θέση για τα μεγάλα ζητήματα. Που δεν θα νίπτει τας χείρας του ούτε θα σιωπά για το έγκλημα στην Παλαιστίνη, για τον φασισμό και την επίθεση κράτους και κεφαλαίου.

Η Εκπαιδευτική Παρέμβαση καλεί όλο τον κόσμο του αγώνα, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που δίνουμε μαζί τη μάχη κάθε μέρα, να επιλέξουν ζωή. Να ενταχθούν στην Εκπαιδευτική Παρέμβαση, να την ενισχύσουν στις εκλογές, να υπερασπίσουν τον προσανατολισμό του Συλλόγου, να έρθουν στη Γενική Συνέλευση. Να απαντήσουμε με αισιοδοξία στα διλήμματα!

Διάλεξε αν θες τον Σύλλογο του αγώνα…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου