Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ!

 


Όλοι-ες στην Γ.Σ. της 17ης Νοέμβρη
(1 -19 Δ.Σχ. Ζωγράφου, 10.00)

και στις εκλογές για νέο Δ.Σ.
(18/11, 10:00-18:00)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η τακτική Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας διεξάγονται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες. 
Απέναντί μας έχουμε την πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που επιδιώκει να σαρώσει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Στο στόχαστρο του ακροδεξιού οδοστρωτήρα έχουν μπει, μεταξύ άλλων, το δημόσιο σχολείο αλλά και η ίδια η ύπαρξη των σωματείων. 
Θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε συλλογικότητα, να μεταλλαχθούν τα σωματεία σε εξωραϊστικούς συλλόγους, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. 

Πίσω από την κυβέρνηση, πανίσχυρα συμφέρονται κινούνται στο παρασκήνιο, επιζητώντας την πλήρη ανατροπή δικαιωμάτων και αναγκών: διεθνείς οργανισμοί (ΟΟΣΑ, ΕΕ), επιχειρηματικοί όμιλοι, μεγαλοεπιχειρηματίες γνωστοί για τις μαφιόζικες δραστηριότητές τους, σχολάρχες ιδιωτικών σχολικών συγκροτημάτων, αργυρώνητα ΜΜΕ, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί. 

Η ΔΟΕ, η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας, με 140 πρωτοβάθμια σωματεία που συνιστούν ζωντανά κύτταρα οργάνωσης των εκπαιδευτικών, αντίστασης και αγώνα, αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβερνητικής επίθεσης.
  • Γι’ αυτό η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μέσα σε δέκα ημέρες, αφιέρωσε δύο φορές το κεντρικό της θέμα στη ΔΟΕ και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας, συκοφαντώντας το εκπαιδευτικό κίνημα.
  • Γι’ αυτό συναντήσαμε τέτοια απίστευτη επίθεση τον περασμένο Ιούνη που επιχειρήσαμε να κάνουμε τις εκλογές μας.
  • Γι’ αυτό η κυβέρνηση έσυρε τρεις φορές στα δικαστήρια τα συνδικάτα για να βγάλει παράνομη την απεργία-αποχή.
  • Γι’ αυτό η Διεύθυνση Α΄ Αθήνας Π.Ε., κατόπιν εντολών του ΥΠΑΙΘ, δεν δίνει τις νόμιμες άδειες στους Συλλόγους για να πραγματοποιήσουν τις τακτικές ΓΣ και τις εκλογές για ΔΣ.

Θέλουν να διαλύσουν κάθε συλλογικότητα, να ακυρώσουν στην πράξη κάθε μορφή αντίστασης στην αξιολόγηση και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική τους. 
Δεν θα τους περάσει!


Ταβάνια που πέφτουν και αυλές που πλημμυρίζουν. Και στις δύο περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να σώσουν τους μαθητές τους. Ποιος θα αξιολογήσει τους αξιολογητές;



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη ΓΣ και τις εκλογές. 
Κάθε ψήφος μετράει. Μετράει για τον Σύλλογο και την ισχύ του όλο το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Μετράει για την Εκπαιδευτική Παρέμβαση και τον προσανατολισμό που θα έχει ο Σύλλογός μας.

Ο Σύλλογός μας, με τη αγωνιστική δράση του, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα
, στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ και στον συντονισμό τους, στις διαδηλώσεις και το τελευταίο απεργιακό συλλαλητήριο, στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση με επαναπροκήρυξη της απεργίας/αποχής, αλλά και με άλλες μορφές, όπως το ενιαίο κείμενο. 
Γι’ αυτό βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο όλων όσων δυσαρεστήθηκαν από αυτόν τον ρόλο

Σήμερα χρειάζεται να ανέβουμε ένα μπόι ψηλότερα
Έχουμε ανάγκη από μια νέα αγωνιστική ανάταση. Έχουμε ανάγκη από ένα σωματείο που θα είναι πόλος συσπείρωσης και ενότητας των μελών του, ένα σωματείο με ταξικό προσανατολισμό, που ταυτόχρονα θα πονάει και θα νοιάζεται για το δημόσιο σχολείο, ένα σωματείο όπου θα εξαντλούνται όλες οι προσπάθειες για σύνθεση στο πεδίο των αποφάσεων, ένα σωματείο που θα πρέπει να μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόν τον κρίσιμο ρόλο σε μιαν ευρύτατη αγωνιστική συνεννόηση, σε ένα μέτωπο πανεκπαιδευτικό. 
Ένα σωματείο που θα έχει τη δύναμη να αναχαιτίσει την ωμή παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά του ζητήματα. 
Ένα σωματείο που θα περιφρουρεί τις συλλογικές του διαδικασίες και πρώτα απ’ όλα τις γενικές συνελεύσεις, κόντρα σε τακτικές που λειτουργούν διαλυτικά στις ΓΣ συκοφαντώντας μονίμως όλες τις άλλες δυνάμεις και προκαλώντας τεχνητή ένταση. 

Στο μεγάλο τοπίο, ο κοινωνικός πόλεμος μαίνεται. Οι νίκες των εργαζομένων στην e-food και στο λιμάνι του Πειραιά με την COSCO, αποδεικνύουν ότι δύο μικρά σωματεία του ιδιωτικού τομέα, μπόρεσαν να νικήσουν τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αγώνα τους και τη συμπαράσταση μεγάλου τμήματος της κοινωνίας. 
Σε αυτόν τον δρόμο καλούμαστε να συνεχίσουμε κι εμείς: 

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει. Ούτε βήμα πίσω. Ήδη, η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων μας  αποφάσισε να συνταχθεί με το ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Δεν ξεχνάμε ότι η αξιολόγηση είναι εργαλείο πειθάρχησης των εκπαιδευτικών στο σχολείο των ταξικών φραγμών, των δεξιοτήτων, των κατακερματισμένων πληροφοριών. Το φθηνό σχολείο των περικοπών, όπου σχεδιάζονται συγχωνεύσεις ακόμα και μέσα στη σχολική χρονιά, το σχολείο όπου πέφτουν τα ταβάνια και πλημμυρίζουν οι αυλές, το σχολείο των προκάτ αιθουσών και των ανύπαρκτων υποδομών, το σχολείο όπου οι αναπληρωτές –το 1/3 των συναδέλφων– περιφέρονται με μια βαλίτσα στο χέρι σε ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας. 

Απέναντι στην πολιτική διαφοροποίησης και κατηγοριοποίησης των σχολείων απαντάμε αποφασιστικά με το ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ
Όλα τα σχολεία, ένα σχολείο, όλοι οι εκπαιδευτικοί, ένας εκπαιδευτικός. Ταυτόχρονα, ζητάμε από την ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή.

Απέναντι στη διοίκηση, το κράτος, την κυβέρνηση, αλλά και κάθε υποστηρικτή τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε έναν Σύλλογο δυνατό. 
Συμμετέχουμε στη ΓΣ και τις εκλογές, ενισχύουμε την  Εκπαιδευτική Παρέμβαση.






Υπερασπιζόμαστε τον Σύλλογό μας 
Ενισχύουμε την Εκπαιδευτική Παρέμβαση







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου