Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Αποκάλυψη τώρα!

 …για την ωμή παρέμβαση Υπουργείου Παιδείας, Διοίκησης, δημοτικών αρχών.



Τώρα κι ἐγὼ ὑποψιάζομαι
ὅλο τὸ πλῆθος τῶν αὐλοκολάκων
ὅλους τοὺς ταπεινοὺς γραμματικοὺς
τοὺς βραβευμένους μὲ χρυσὰ παράσημα
λεγεωνάριους καὶ στρατηλάτες
τοιμάζουνε κρυφὰ νὰ παραδώσουν
τὰ κλειδιὰ καὶ τὴν ὑπόκλισή τους.

Πίσω ἀπὸ τὸ χάρτινο κῆπο σας
πίσω ἀπὸ τὸ χάρτινο πρόσωπό σας
ἐγὼ θὰ ξαφνιάζω τὰ πλήθη
ὁ ἄνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι καὶ τυμπανοκρουσίες ἐπίσημες
μάταιοι λόγοι.

Μὴν ἀμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό.
Τὸ μέλλον μας θὰ ἔχει πολὺ ξηρασία.

Μ. Κατσαρός

 

Μια μικρή, αλλά απειλητική σκιά πλανιέται πάνω από τα σχολεία της Αθήνας. Οι εκλογές του Α΄ Συλλόγου Αθηνών! Γραμματείς και Φαρισαίοι του Υπουργείου Παιδείας, Διευθυντές Εκπαίδευσης, δημοτικοί άρχοντες και κυβερνητικοί συνδικαλιστές έχουν συμμαχήσει ενάντια σε αυτό το ενδεχόμενο: Ο Σύλλογος πρέπει πάση θυσία να φιμωθεί!

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας το πρωί της Παρασκευής 11/6 και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές. Συγκεκριμένα:

 

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης:

  • Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει άδεια για ΓΣ, ούτε άδειες για τα μέλη του ΔΣ και των εφορευτικών επιτροπών την ημέρα των αρχαιρεσιών. Στο ερώτημα γιατί δεν το γράφει ρητά στις έγγραφες απαντήσεις του προς τον Σύλλογο αλλά αρκείται να γράψει ότι «σεβόμενοι τα δημοκρατικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (…) απευθύνουμε ερώτημα προς τα αρμόδια υπουργεία», απάντησε ότι θα απαντήσει και εγγράφως (για να δούμε).

  • Στο ερώτημα εάν έστειλε το συγκεκριμένο έγγραφό του που απευθυνόταν στον Α΄ Σύλλογο Αθηνών προς κάποιον άλλο φορέα, π.χ. στον Δήμο Ζωγράφου, ο ίδιος ή οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης, απάντησε εμφατικά και επανειλημμένα αρνητικά: «Σε κανέναν άλλον δεν εστάλη το παρόν έγγραφο».

  • Αναρωτήθηκε γιατί δεν χρησιμοποιούμε το Μαράσλειο ως μοναδικό εκλογικό τμήμα (εδώ ο καημός για τα υγειονομικά μέτρα πήγε περίπατο) για όλον τον Σύλλογο (προφανώς, όπως αποδείχτηκε το απόγευμα, κάτι παραπάνω ήξερε, που δεν το γνωρίζαμε εμείς).

 

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου:

  • Δήλωσε ότι όσο ισχύουν και ανανεώνονται οι σχετικές ΚΥΑ δεν πρόκειται να παραχωρήσει χώρους σχολείων ούτε για εκλογές ούτε για ΓΣ! Απαντήσαμε ότι ήδη πραγματοποιήσαμε ΓΣ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα γιατί αποτελεί δημοκρατικό μας δικαίωμα να κάνουμε ΓΣ στον εργασιακό μας χώρο, άλλωστε τα σχολεία δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός.

  • Δήλωσε (σε πλήρη αντίθεση με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης) ότι ζήτησε το έγγραφο του Δ/ντη Εκπαίδευσης προς τον Σύλλογό μας και της εστάλη! Όσο για την ερμηνεία της ότι η άδεια που αιτούμασταν αφορούσε το δικαίωμά μας να κάνουμε εκλογές και όχι άδεια από την υπηρεσία για να μην λειτουργήσουν τα σχολεία εκείνη την ημέρα, δεν αξίζει ούτε σχολιασμό.

  

Τα μέλη της ΔΑΚΕ:

  • Αφού επανέλαβαν το γνωστό αφήγημα περί παράνομων εκλογών στηριγμένοι στην ενημέρωση/εντολή που έχουν κεντρικά από την παράταξή τους να μην συμμετέχουν, μας ενημέρωσαν δημόσια, μπροστά στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι την Πέμπτη 10/6 σε κεντρική συνεδρίαση της ΔΑΚΕ τέθηκε το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν ο Δήμος Αθηναίων να μην έχει ακόμα απαγορεύσει την παραχώρηση χώρων στον Α΄ Σύλλογο Αθηνών»!
    Όπερ σημαίνει, ότι ακολούθως θα ενημερώσουν τον Δ/ντή Εκπαίδευσης, ο οποίος θα ενημερώσει τον Δήμο Αθηναίων, (που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι) -διαψεύδοντας σε όλους τους τόνους ότι θα το έχει κάνει- και ο Δήμος με τη σειρά του θα φροντίσει να απαγορεύσει τους χώρους που ήδη έχουν παραχωρηθεί στον Σύλλογό μας.

 

Όλα τα κομμάτια του παζλ μπήκαν πλέον στη θέση τους. Η Παρέμβαση κατέθεσε την πρόταση για εκλογές, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ τη στήριξε αταλάντευτα, η ΔΑΚΕ την πολεμά με κάθε μέσο – μάλιστα προχώρησε σε αποχή από τις εκλογές εκ του ασφαλούς, αφού είχε εξασφαλίσει ότι κράτος και δημοτικές αρχές θα μπλόκαραν με κάθε μέσο τις εκλογές μας. Τα δακρύβρεχτα κείμενα και οι δηλώσεις  -προσωπικές ή συλλογικές- των μελών της ΔΑΚΕ ότι θα βρεθούν εκτός Δ.Σ. το επόμενο διάστημα, είναι για τους αφελείς. Στο ερώτημα «γιατί μόνο ο δικός σας Σύλλογος θέλει να κάνει εκλογές» που με ένα στόμα και μια φωνή επαναλαμβάνουν όλοι οι παραπάνω μηχανισμοί που (όλως τυχαίως) αποτελούν απολήξεις του κυβερνώντος κόμματος,  η απάντηση είναι «γιατί σας φοβίζουν τόσο πολύ οι εκλογές ενός Συλλόγου;».

 

Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν πριν την ψήφιση του ν/σχ Χατζηδάκη σε ένα σωματείο του δημοσίου, τι θα γίνει όταν αυτό το αντιλαϊκό έκτρωμα γίνει νόμος στον ιδιωτικό τομέα;   

Όσο για το εάν οι εκλογές είναι παράνομες, ας απευθυνθούν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ στους συνοδοιπόρους τους της ΔΑΚΕ υγειονομικών που συμμετείχαν και αναδείχτηκαν δεύτερη δύναμη στις εκλογές του Ασκληπιείου (σωματείο με πάνω από 1000 μέλη) στις 9 και 10 Ιούνη μήπως τους διαφωτίσουν καλύτερα.

Όσο για 'μάς, η υποστήριξη των συναδέλφων, η ισχυρή επιθυμία τους να ψηφίσουν, η συμμετοχή στη ΓΣ και την απεργία και το δυναμικό  μπλοκ του Συλλόγου μας στην απεργία της 10ης Ιούνη δείχνουν ότι τα σωματεία και οι αγώνες μας για δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μισθούς, συντάξεις, ελευθερίες, δεν φιμώνονται, δεν μπαίνουν στον γύψο, δεν ακυρώνονται

Συνεχίζονται, με τη νέα απεργία της 16ης Ιούνη, μέχρι την απόσυρση αυτού του ν/σχ, με τη μαζική συμμετοχή στις ΓΣ του Συλλόγου μας.

 

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι!
Είναι δίκαιοι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου